Wycieczka przedmiotowa do Hotelu, Restauracji „ CIESZYMIR”
W ramach Ogólnopolskiego Tygodnia Kariery klasa druga w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych wzięła udział w wycieczce przedmiotowej. Celem było zapoznanie się uczniów z funkcjonowaniem urządzeń stanowiących wyposażenie techniczne zakładu gastronomicznego. Młodzież zobaczyła jak działają między innymi: kotleciarka, płukaczko – obieraczka do warzyw czy taboret grzewczy. Szef kuchni pan Piotr pokazał nam wszystkie działy zaplecza kuchennego oraz salę obsługi gości, a także część hotelową obiektu. Zostaliśmy poczęstowani pyszną herbatą i kawą. Spędziliśmy miło czas, jednocześnie ucząc się zawodu od strony praktycznej. Organizator wycieczki pani Alina Kwiatkowska dziękuje panu Rafałowi Maławy – właścicielowi Restauracji, Hotelu „Cieszymir” oraz panu Piotrowi – szefowi kuchni, za poświęcony czas i wiedzę przekazaną uczniom.
Alina Kwiatkowska